Sidor

Sunday, August 1, 2010

Long time...

Här har det inte hänt mycket på ett tag...

Vi har varit på en veckas semester. Just nu sitter jag och smågråter lite för att jag lyckats radera alla bilder från när vi var på Leos Lekland i Borås. Eftersom det regnade vår första dag i Borås fick djurparken vänta, och det gjorde minsann inget! Fullt med klätterställningar, bollhav och studsmattor. Ungarna roade sig kungligt i flera timmar, även om det slutade med ett blått, svullet finger för sonens del.

Men alla bilder från semestern har jag inte raderat! Dag två tillbringade vi på Borås djurpark, hela åtta timmar blev det... Skönt att inte behöva stressa runt, utan titta på allt i lugn och ro. Perfekt väder var det också, något över tjugo grader och lite halvmolnigt. Alla djur var ute och rörde på sig, med andra ord. Vi såg både järv, lodjur och varg. Sist vi var i parken var det trettio grader och sol, så många djur låg och tryckte någonstans utom synhåll.

Dottern var ivrigast över att få spana in zebrorna på savannen, vilket hon gör här. Hon är nu en mycket stolt ägare till en aluminiumflaska med en zebra på, som hon ska ha på skolutflykter.

Sonen imiterar här sina favoriter: aporna! Vi fick se en hel del bus, inkluderat orangutanger som plockade näckrosor och bäddade med täcke och kudde under ett träd.

Dessutom fanns det en massa roliga ställen att leka på. Bland annat en "rävlya". Skönt för föräldrar att kunna sitta och vila benen en stund medan barnen leker. Förstår inte hur de orkar!?
Efter Borås drog vi snabbt vidare till Gullbrannagården söder om Halmstad. Visserligen en bit att gå till stranden, men å andra sidan blir badandet mer av en utflykt då, och utflykter är ju mysigt!

Det är fascinerande med sanddyner! Sandstranden är riktigt lång här. Och full med snäckskal. Så pass att det gjorde ont i fötterna att gå i sanden, för det var så fullt med skal. Givetvis plockade vi med oss en del hem, som vi får göra något roligt av.

Det roligaste var vågorna, tyckte barnen. Vi fick ta dem i handen och gå ut tills de inte bottnade längre, så låg de där och flöt med badringar och armpuffar. Förut har de varit lite rädda för att bada så här men träning i bassäng i vinter har hjälpt, det märks tydligt.

Sen har vi givetvis käkat en massa glass! Smaskens...

Sen finns det ju somliga som äter med hela ansiktet...

Efter två härliga dagar vid havsstranden kom regnet. Först lite fint, så vi hann spela minigolf. Sen lite mera, så att vi köpte godis som vi myste med i husvagnen. Sen ännu mer, så att vi fick täta ventilerna i husvagnen för att inte få vatten i sovsäcken. Och massor när vi skulle ta ner förtältet... Men vi hade haft det så mysigt att vi var glada ändå!

No comments:

Post a Comment