Sidor

Monday, September 13, 2010

Barnkalas med förväntningar

Sonen fyllde nio år i veckan. Varje år brukar han bjuda ett gäng kompisar på kalas. Med klasskompisar och kompisar från kyrkan osv brukar det bli omkring 14 barn totalt. Det är livat det!

Många av hans kompisar har haft kalas på Balthazar (ett "science center" i stan), laserdome och bowling. Självklart jättekul kalas! Men för ett par år sen uttryckte sonen att han ville ha ett kalas som var en blandning av äventyr och vetenskap hemma hos oss. Det hela resulterade i en skattjakt med miniexperiment på vägen till Skattens Väktare, närmare bestämt ett troll som höll till i jordkällaren. Precis lagom spännande när man är sju år. Efter skattjakten var det minidisco och barndrinkar.

Året därpå var förväntningarna stora inför sonens kalas. Vad skulle hända nu? Laserdome var inte att tänka på, ett nytt äventyr krävdes! För att få en ledtråd till skatten skulle de den här gången samla ihop svarta stenar genom att klara av olika lekar. Skatten vaktades av en läskig typ med svart kåpa och ett stort svärd. Succé igen.

Inför årets kalas kändes det svårt att bräcka de andra två med samma tema, så vi köpte genast sonens idé - vattenkrigskalas! Alla tog med egen vattenpistol och ombyte, så alla förberedelser som krävdes var att fylla på lite vattenballonger och sätta upp lite presenningar att ta skydd bakom. Resten skötte de själva.

Tretton uppspelta barn med vattenpistoler samlades på gården, och sedan hade de krig i nästan en timme. Bilderna är lite suddiga för barnen stod inte direkt stilla så det gällde att vara snabb på avtryckaren.

Behöver jag säga att de blev blöta? Rejält blöta till och med! De allra flesta tyckte att regnkläder var totalt uteslutet, så det hade gått att vrida ur barnen efteråt. Tur att det var varmt ute just igår - ca 20 grader. Det återstår att se hur många som blir förkylda efter detta kalas... Men roligt hade de!

Efter en timmes krigande var de ganska trötta. Efter att ha bytt om till torra(re) kläder serverades korv och bröd i garaget till tonerna av Timoteij och Absolute Kidz (som sonen fått i födelsedagspresent). Bakelse, popcorn och sedan kasta prick med vattenballonger - sen var det över för i år. Och vi behövde inte ens dammsuga! Skönt att kunna vara ute, måste jag säga.

Efter släktkalas, dop och barnkalas i helgen är det faktiskt riktigt lugnt och skönt att sitta ensam här hemma. Tog med mig en av mina fina korgar och plockade fallfrukt under äppelträdet.

Två korgar och en tioliters hink fulla med äpplen från helgen. Men mycket försvinner eftersom de är stötta och maskätna. Men en del äppelmos lär det bli idag.

No comments:

Post a Comment